OHIM с участие в Международна конференция относно прилагане на законодателството в областта на интелектуалната собственост

международна конференцияOHIM присъства на Международна конференция относно прилагане на законодателството в областта на интелектуалната собственост (International Law Enforcement IP Crime Conference), провела се в Мадрид.

Целта на събитието е да се взаимстват опит и познания на полицията, митническите власти, регулаторни агенции, прокурори и следователи в областта на ИС с оглед споделяне на най-добрите практики и координиране на усилията в борбата с фалшифицирането и пиратството.

Съорганизирана от Интерпол, Европол и Националната полиция на Испания, тази международна конференция предостави на OHIM идеална възможност да продължи усилията си за създаване на общи практики в сферата на прилагане на правата на ИС и да засили ролята на Организацията в областта на престъпленията, свързани с ИС.

Източник: OHIM

OHIM

Учредена през 1994 г. агенция на Европейския съюз, базирана в гр. Аликанте (Испания), която се занимава с регистрацията на търговски марки на ЕС (на английски: European Union trade mark – EUTM) и промишлени дизайни на ЕС (на английски: registered Community design – RCD), за територията на целия Европейски съюз.

Службата получава и обработва средно около 115 000 заявления за търговски марки и 85 000 заявления за дизайни на година. Освен правата върху търговските марки и дизайните на ЕС, Службата управлява и Европейската обсерватория за нарушенията на правата на интелектуална собственост и базата данни за осиротели произведения.

Може да харесате още...