НЕУРЕДЕНИ АВТОРСКИ ПРАВА

Броени часове преди немската група за симфоничен метъл „Haggard“ да се качи на сцената на Летния театър, сдружението „Музикаутор“ разпространи информация, че не са платени авторските права за шоуто и обяви, че ще съди организаторите от „Арт БГ“. „Музикаутор“ твърдят, че не са платени авторските права за голям брой други концерти, като общата сума на щетите за авторите е над 300 000 лева. Версията на „Арт БГ“ е, че плащат директно на изпълнителите.

Източник: http://musik.dir.bg/


IPBulgaria.bg e Национален български портал за интелектуална собственост. Създаден през 2000, за да обособи място където експертите в областта на интелектуалната собственост – патентни представители, адвокати, служители в държавната администрация на Патентното ведомство на Република България, правозащитните и правоприлагащите органи и организации; съд, прокуратура, Митници и полиция, международната дипломатическа служба на България, както и много български изобретатели, автори, творци и изпълнители да намират мястото с отговори или да провеждат дискусии свързани с авторското право, сродните на авторското право права, патентите, полезните модели и търговските марки, марките за услуги, сертификатните марки и колективните марки,  промишления дизайн, топологията на интегралните схеми, а така също новите сортове растения и породи животни, географските означения, сертификатите за допълнителна защита и традиционните знания и умения, опазването на търговската тайна и трансфера на технологии. 

IPBulgaria.bg през годините на своето съществуване претърпява различни трансформации и образни визуализации. Създателите на националния портал за интелектуална собственост IP bulgaria (Ай Пи България) са щастливи от факта на двадесет (20) годишното съществуване на портала.

Може да харесате още...