Нарушение от радиокомпания

Нарушение от радиокомпания НЕЛОЯЛНА КОНКУРЕНЦИЯ ОТ СТРАНА НА Радиокомпания Си.Джей Комисията за защита на конкуренциятаНЕЛОЯЛНА КОНКУРЕНЦИЯ ОТ СТРАНА НА Радиокомпания Си.Джей

Нарушение от радиокомпания

Радиокомпания Си.Джей е извършила нарушение на чл. 29 от ЗЗК, за което е санкционирана с 42 200 лв. КЗК приема като недобросъвестно поведение от страна на радиокомпанията провеждането на хазартен тип игра без да са получени необходимите разрешения по Закона за хазарта. Повишаването на слушаемостта на радиото чрез използване на непазарни методи може да изкриви търсенето на услугата и да повлияе негативно върху конкурентната среда.

Нарушение от радиокомпания

САНКЦИЯ НА ОК СУПЕРШАНС ЗА ИМИТАЦИЯ

Имуществената санкция в размер на 50 000лв е наложена заради сходство с цялостния външен вид и запазения знак на конкурента „ОК Супертранс”. Установени са идентично рекламно лого, еднакви цветове, начин на изписване, разположение, както и сходно звучене на двете наименования. Санкцията е потвърдена и от ВАС, чието решение е окончателно.

ПАЗАРИ НА ХЛЯБ И ОЛИО

Комисия за защита на конкуренцията наблюдава пазарите на хляба и олиото поради зачестилите оплаквания от спекулативни цени и синхронизирано увеличение на крайните потребителски цени. КЗК вече е установявала наличие на нарушение от страна на някои асоциации на хлебопроизводители, както и от страна на Съюза на производителите на растителни масла и маслопродукти в България. Ако предварителната проверка на сегашното положение породи основателни съмнения за наличие на картел, ще бъдат предприети съответните мерки.

Източник: http://www.cpc.bg/

Може да харесате още...