НЕЛЕГАЛНА РЕКЛАМА ПО ВРЕМЕ НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ФУТБОЛ

Две привърженички на холандския национален отбор по футбол са били арестувани в Република Южна Африка заради обвинение в нелегална реклама на Мондиал 2010. Нарушението се състои в носенето на фланелки с логото на Бавария, която е конкурент на официалния спонсор на ФИФА Будвайзер.

На миналото световно първенство група холандци наблюдаваха мач по бельо, защото носели оранжеви фенски фланелки и панталони на Бавария и били помолени от германски стюарди да махнат атрибутите, защото това се тълкувало като нелегална реклама.

Източник: http://www.bgfactor.org/


IPBulgaria.bg e Национален български портал за интелектуална собственост. Създаден през 2000, за да обособи място където експертите в областта на интелектуалната собственост – патентни представители, адвокати, служители в държавната администрация на Патентното ведомство на Република България, правозащитните и правоприлагащите органи и организации; съд, прокуратура, Митници и полиция, международната дипломатическа служба на България, както и много български изобретатели, автори, творци и изпълнители да намират мястото с отговори или да провеждат дискусии свързани с авторското право, сродните на авторското право права, патентите, полезните модели и търговските марки, марките за услуги, сертификатните марки и колективните марки,  промишления дизайн, топологията на интегралните схеми, а така също новите сортове растения и породи животни, географските означения, сертификатите за допълнителна защита и традиционните знания и умения, опазването на търговската тайна и трансфера на технологии. 

IPBulgaria.bg през годините на своето съществуване претърпява различни трансформации и образни визуализации. Създателите на националния портал за интелектуална собственост IP bulgaria (Ай Пи България) са щастливи от факта на двадесет (20) годишното съществуване на портала.

Може да харесате още...