IP BULGARIA реализира успешно българско участие на изложение за иновации и изобретения в Тайван

изложение за иновацииНационалният портал за интелектуална собственост IP BULGARIA за трета поредна година представи достойно България с презентационен щанд на ежегодното изложение за иновации, изобретения и технологии Taiwan Innotech Expo, реализиращо се в Тайпе, Тайван.

Taiwan Innotech Expo се провежда всяка година в края на септември, като през 2018 г. се проведе в периода 27-29.09. Организаторите на мащабното изложение в лицето на тайванската държава и редица ключови местни министерства, като Министерство на външните работи и Министерство на науката и технологиите, ежегодно отправят покани към участници от над 50 държави, сред които и България чрез Националния портал за интелектуална собственост IP BULGARIA.

Изложението е известно със своя мащаб, като на тазгодишното събитие участие взеха над 565 местни и международни компании, разположени на повече от 900 щанда. Представители с презентационни щандове наред с България имаха и страни като Корея, Япония, Китай, Русия, Германия, Индонезия, САЩ. По данни на организаторите на събитието броят на посетителите е надхвърлил над 70 000 души, което представлява и своеобразен рекорд за изложението, на което имаха възможност присъстват и представители на IP BULGARIA.

Целта, която има технологичното изложение, е да подпомогне компаниите и изобретателите при внедряването на технитеизобретение иновации на световния пазар, както и обмяната на идеи и опит между изобретатели, инвеститори, изложители и посетители. Представените на изложението иновации са в различни сфери и направления, част от които са компютърни и софтуерни продукти и изобретения, продукти за изобретения и опазване на околната среда, телекомуникации, електроника и биохимични продукти.

Презентационният щанд на България, представлявана за трета поредна година от IP BULGARIA, включваше три изобретения. Първото от тях е Модулна система за дигитално управление на административната дейност в облачна среда, чиито изобретатели са инж. Иван Иванов, Васил Михалков и Александър Игнатов. Системата представлява софтуерна концепция, която има за цел улесняването на работния процес на хора и компании, работещи с множество документи и напомняния. Иновативното в изобретението е, че се състои от „модули”, които могат да бъдат програмирани да извършват определена функция, както и да бъдат свързани един в друг, образувайки „процедура”. Тази идея позволява възможността такъв тип софтуер да бъде приложим в най-различни сфери, акцентиращи върху административната дейност.

Второто отличие бе връчено на SatHub – он-лайн платформа за сателитно наблюдение над даден регион и откриване на природни действия, дело на Васил Михалков (www.sathub.eu).

Третото изобретение представлява иновативна хранителна добавка, подпомагаща регенерацията на периферните нерви, чиято разработка е на НАТУРФАРМА (www.nathurpharmabg.com).

Всички посочени изобретения се представялват от IP Consulting – специализирана агенция за интелектуална собственост (www.ipconsulting.eu), както и квалифицирана да защитава патенти, изобретения, полезни модели, авторски права и търговски марки.

Участието на България чрез IP BULGARIA на международния иновативен форум за пореден път доказа, че заслужено и без колебание можем да се наредим до едни от най-бързо развиващите се в технологично отношение държави в света, в това число Япония, Китай и САЩ.

изложение за иновации

Може да харесате още...