БНР разговаря с IP Bulgaria за значението на интелектуалната собственост и Световния ден на интелектуалнта собственост

БНРВ първите часове на 26-ти Април – Световния ден на интелектуалната собственост, координаторът на националния портал за интелектуална собственост www.ipbulgaria.com – Иван Иванов разговаря с водещата на предаването Нощен Хоризонт по БНР – Пламена Бачийска, за значението на човешката креативност за технологичния и икономическия прогрес.

Беше обсъдена и инициативата на националния портал за интелектуална собственост IP Bulgaria да промотира творците, изобретателите, както и професионалистите, които с усилията си помагат на развитието на интелектуалната собственост, а именно наградите за принос в развитието на интелектуалната собственост.

Инициативата започна през 2007г., когато беше обявен форум и за наша радост получихме и първите номинации. Тази година имаме вече самочувствието да твърдим, че инициативата се превръща в традиция!

Носители на наградата могат да бъдат изобретатели, преподаватели, юристи, културни дейци, представители по индустриална собственост, както и бизнесмени, институции и компании, които чрез своята дейност съдействат и помагат за израстването на интелектуалната сфера и увеличаването на нейното влияние и значение в ежедневието. Отдаваме значимото на хора, хора с активна позиция и изявено отношение към проблемите на интелектуалната собственост, които дейно се ангажират с мисията да издигнат мястото и ролята на интелектуалния труд в обществото.

Благодарим на колегите от БНР, които уважиха Световния ден на интелектуалната собственост и подкрепиха начинанието ни!

Може да харесате още...