IPBasis – научете повече за интелектуалната собственост

Скъпи колеги,

Имам удоволствието да ви представя ipbasis.com. Това е портал, който с наши общи усилия се надявам да се превърне в наш малък справочник, учител или просто казано – част от нашето ежедневие. Какво представлява ipbasis – това е един сайт, който обединява информация, която би била полезна и интересна за всички, които имат интерес в областта на Интелектуалната собственост, а именно:

IP Objects: В тази категория са всички обекти на Интелектуалната собственост с информация за тях: дефиницията на обекта, къде са регламентирани отношенията, свързани с този обект; основни понятия; срокове на закрила. Накратко IP objects ви дава една добра база и в същото време помага да припомните и систематизирате своите знания.

Educational institutions: Това е категорията, която мисля, че ще е много полезна за всички, които са решили да продължат обучението си в областта на Интелектуалната собственост и още не са се ориентирали към кой университет да се насочат. Именно тук ще бъдат публикувани местата, където може да се изучава Интелектуална собственост с кратко резюме на учебните планове, изисквания и продължителност на курса, както и линк към тази програма. Защото възможностите са много, но трябва да ги знаеш, за да можеш пълноценно да се възползваш от тях.

Events и Tuition са рубриките, които ще осведомяват за събитията, които се случват в “света” на Интелектуалната собственост – спорове; интересни казуси; курсове – било то от WIPO, OHIM, EPO и други организации, защото придобиването на опит в една институция би отворило много врати за едно бъдещо професионално развитие.

Discussion: Мястото, което ще бъде изцяло посветено на мнения на специалисти, студенти и на тези, които искат да продължат да се занимават с Интелектуална собственост. Тук ще бъде мястото, в което всеки, който иска ще представи информация за себе си като професионални интереси и би могъл да приложи своя разработка, за да представи себе си в най-добра светлина. Така едновременно ще си бъдем взаимно полезни и ще се учим един от друг, но и всеки един, може да бъде забелязан и харесан от потенциални работодатели, защото порталът IPbasis e част от международния проект – IP4ALL и ежедневно е посещаван от множество специалисти в тази област.

Искрено се надявам този сайт да бъде полезен за вас, каквато е и неговата цел. А за бъде наистина такъв – идеите на всеки са добре дошли – споделяйте какво би ви било интересно, какво искате да намирате в IPbasis.com и разбира се, каквото сметнете за важно и уместно – изпращайте ми го, за го публикувам и всички да обсъждаме какво става около нас – като събития, промени и проблеми.

Михаела Михайлова

Може да харесате още...