Google ще инвестира 4.9 млн. долара в патенти на фалиралата израелска компания Modu

патентиGoogle иска да купи патенти на фалиралата израелска компания, която предлага най-малките мобилните телефони в света, способни да се преобразуват в различни устройства. Телефоните са с размер по-малък от кредитна карта. Телефоните могат да изпълняват най-различни функции като GPS навигатор, видеоплейър, фотоапарат или друго устройство.

В началото на 2011 г. израелската компания обяви фалит, поради дългове на стойност 140 милиона долара. С изкупуването на няколко патенти от Google, Modu ще изплати задълженията към собствените си служители.

 Автор

Даниела Сапунджиева

Източник

http://www.bgr.com/


IPBulgaria.bg e Национален български портал за интелектуална собственост. Създаден през 2000, за да обособи място където експертите в областта на интелектуалната собстевност – патентни представители, адвокати, служители в държавната администрация на Патентното ведомство на Република България, правозащитните и правоприлагащите органи и организиции; съд, прокуратура, Митници и полиция, международната дипломатическа служба на България, както и много български изобретатели, автори, творци и изпълнители да намират мястото с отговори или да провеждат дискусии, свързани с авторското право, сродните на авторското право права, патенти, полезни модели и търговски марки, марки за услуги, сертификатни марки и колективни марки,  промишлен дизайн, топология на интегрални схеми, а така също новите сортове растения и породи животни, географските означения, сертификатите за допълнителна защита и традиционните знания и умения, опазването на търговска тайна и трансфера на технологии. 

IPBulgaria.bg през годините на своето съществуване претърпява различни трансформации и образни визуализации. Създателите на националния портал за интелектуална собственост IPBulgaria (Ай Пи България) са щастливи от факта на двадесет (20) годишното съществуване на портала.

 

Може да харесате още...