Дело на Fox за нарушени права на интелектуална собственост

права на интелектуална собственост

www.foxct.com

След стартирането си на 7 януари по телевизия Fox, сериалът Empire привлича все повече и повече зрители, като рейтингът му е най-добрия сред сериалите през последните 23 години. За тези, които не са гледали Empire ще кажем, че шоуто се концентрира около развлекателната компания, занимаваща се главно с хип хоп музика, Empire Entertainment, и драматичните отношения между основателите и, които се борят за контрола над компанията.

Представител на мрежата е заявил, че компанията е завела съдебно дело, за да “защити своите права на интелектуална собственост върху” популярните серии.

От подадени документи по делото става ясно, че Empire Distribution никога не са подавали заявка за федерална (в САЩ) регистрация на търговска марка “Empire”, но въпреки това обвиняват Fox, че са „откраднали“ името на сериала. От компанията твърдят, че шоуто и неговият саундтрак “нарушават правата за предполагаемите търговски марки ‘Empire,’ ‘Empire Distribution,’ и ‘Empire Recordings.‘ ” През януари 2014г е подадено заявление за регистрация на марка Empire Distribution за неелектронни музикални звукозаписи, но тя е отхвърлена поради вероятност от заблуждение.

Empire Distribution предлагат на Fox три варианта за изход от ситуацията: изплащане на $8 милиона обезщетение, обезщетение в размер на $5 милиона и включване на артисти на Empire Distribution като “редовни гост звезди” в сериала, или изцяло да се прекрати използването на думата “Empire”.

От своя страна, Fox моли съда да постанови, че използването от страна на компанията на думата “Empire” по никакъв начин не нарушава каквито и да е права на Empire Distribution. Освен това от Fox са поискали Empire Distribution да платят съдебните разходи.

Надежда Драгомирова

Може да харесате още...