EuroClass – нов инструмент на OHIM

EuroClassВедомството за марки и дизайни на Общността (OHIM) е пуснало в действие подобрена версия на своя популярен EuroClass инструмент, комбиниращ функциите на вече остарелите приложения EuroAce и EuroNice.

EuroClass е полезен инструмент, който ви помага при подаване на заявление за регистрация на търговска марка и когато опитвате да организирате своите стоки и услуги в правилните класове.

Помага ви при класифицирането на стоки и услуги, позволявайки ви да сравните съдържанието на националните класификационни бази данни и приемливостта на стоките и услугите в двадесет национални ведомства по търговските марки.

Ако изберете термин от листа с резултати, които се приемат от OHIM за заявката за вашата търговска марка, можете да сте сигурни, че тя ще бъде автоматично приета от OHIM. EuroClass предлага и превод за стоки и услуги и отново показва приемането им от всяко ведомство.

Източник: OHIM


IPBulgaria.bg e Национален български портал за интелектуална собственост. Създаден през 2000, за да обособи място където експертите в областта на интелектуалната собстевност – патентни представители, адвокати, служители в държавната администрация на Патентното ведомство на Република България, правозащитните и правоприлагащите органи и организиции; съд, прокуратура, Митници и полиция, международната дипломатическа служба на България, както и много български изобретатели, автори, творци и изпълнители да намират мястото с отговори или да провеждат дискусии, свързани с авторското право, сродните на авторското право права, патентите, полезните модели и търговските марки, марките за услуги, сертификатните марки и колективните марки,  промишления дизайн, топологията на интегрални схеми, а така също новите сортове растения и породи животни, географските означения, сертификатите за допълнителна защита и традиционните знания и умения, опазването на търговска тайна и трансфера на технологии. 

IPBulgaria.bg през годините на своето съществуване претърпява различни трансформации и образни визуализации. Създателите на националния портал за интелектуална собственост IPBulgaria (Ай Пи България) са щастливи от факта на двадесет (20) годишното съществуване на портала.

Може да харесате още...