hfhfhfhfhfh

ДЪРЖАВИТЕ ЧЛЕНКИ НА СОИС ПРИЕХА ПЛАН ЗА РАЗВИТИЕ НА ОРГАНИЗАЦИЯТА

На проведената миналата седмица в Женева 43-та серия от срещи на Асамблеите на държавите-членки на Световната организация за интелектуална собственост бе приет План за развитие на Организацията. Той се състои от серия препоръки за подобряване на развиваните от Организацията инициативи. Препоръките включват набор от 45 предложения, които покриват шест различни насоки за развитие, включително техническа помощ, гъвкавост, публична политика, технологичен трансфер, информационни и комуникационни технологии.

Държавите-членки са се съгласили да създадат Комитет за развитие и интелектуална собственост, който да разработи работна програма за прилагане на приетите препоръки.

Република България е член на 15 Асамблеии и органи, администрирани от СОИС. На тези поредни срещи страната ни бе преставлявана от Председателя на Патентното ведомство г-н Костадин Манев – г-н Альоша Неделчев, началник отдел „Специализирани агенции, програми, фондове и други международни организации“ към Министерство на външните работи.

Може да харесате още...