DesignEuropa Awards – трето издание на наградите за регистриран дизайн на Общността

DesignEuropa AwardsDesignEuropa Awards, които отбелязват отлични постижения в създаването и управлението на промишлен дизайн, вече са отворени за кандидатури и номинации.

Организирани от Службата за интелектуална собственост на Европейския съюз (EUIPO), DesignEuropa Awards отличават изключителни дизайни, представени на пазара със закрилата на регистриран дизайн на Общността (RCD).

Периодът за номинации и кандидатстване за наградите DesignEuropa продължава от 21 октомври 2019 г. до 20 април 2020 г.

Категориите, в които се връчва наградата за регистриран дизайн на Общността са:

  • Награда Индустрия: за RCD, собственост на компании, които имат повече от 50 служители и над 10 милиона евро оборот/балансов отчет.
  • Наградата за малки и нововъзникващи компании: за RCD, собственост на компании, които имат по-малко от 50 служители и по-малко от 10 милиона евро оборот/балансов отчет или са били създадени след 1 януари 2016 г., независимо от техния размер.
  • Награда за цялостен принос: за отделни дизайнери със значимо естетическо произведение, създадено в хода на кариерата им, което има осезаемо влияние върху пазара. Номинираните в тази категория трябва да използват или да са използвали системата за регистриран дизайн на Общността по време на професионалната си кариера.

Церемонията по награждаването ще се проведе в Айндховен, Холандия, на 20 октомври 2020 г. в сътрудничество с нидерландското Министерство на икономическите въпроси и политиката за климата и Службата за интелектуална собственост на Бенелюкс.

Източник: EUIPO

Може да харесате още...