Coach и Swap Shop се споразумяха за 5,5 милиона долара по дело за фалшификати

фалшификатиSwap Shop са се съгласи да платят обезщетение от 5.5 милиона долара на Coach във връзка с продажбата на фалшиви стоки. За разлика от повечето граждански искове от този вид, процесът вече е бил в ход, когато двете страни са постигнали споразумение за уреждане на спора.

Делото е образувано срещу собственика на Swap Shop и съпругата му с обвинението, че те умишлено са си затваряли очите за търговци, които на тяхна територия незаконно продавaт фалшификати на продукти на Coach.

Двете страни отказват коментар по случая, но експерти твърдят, че ако не бяха постигнали извънсъдебно споразумение и съдиите бяха разгледали делото по същество, нарушението на собствениците на Swap Shop е щяло да им коства много повече от 5.5 милиона долара. За пример се посочва, че една фалшива дизайнерска чанта представлява четири или пет нарушения на търговската марка – името Coach, силно разпознаваемата марка C, етикета с името от вътрешната част на дамската чанта, етикета на мястото за закачане, логото и др.

Въпреки че пълните условия остават в тайна, според част от постигнатото споразумение Coach имат правото по всяко време да изпращат инспектори, които да проверяват за фалшиви продукти, а представители на Swap Shop  ще имат на разположение 30 дни, за да решат проблема и да докладват.

Може да харесате още...