Christian Archambeau, предложен за директор на EUIPO

Christian ArchambeauКомитет на Европейския съвет предложи бившият заместник-директор на Службата за интелектуална собственост на Европейския съюз (EUIPO), Кристиян Аршамбо (Christian Archambeau), да бъде наследник на Антонио Кампинос (António Campinos) като ръководител на ведомството.

В петък, 13 юли, Комитетът на постоянните представители, който отговаря за подготовката на работата на Съвета, гласува препоръката Аршамбо да бъде назначен като изпълнителен директор. Назначаването се очаква да бъде официализирано на предстоящо заседание на Съвета.

През последните месеци Аршамбо е изпълняващ длъжността изпълнителен директор на EUIPO, тъй като Антонио Кампинос зае поста председател на Европейското патентно ведомство. Със сериозен опит от 20 години на ръководни позиции в областта на интелектуалната собственост, Кампинос бе избран за президент през октомври 2017 г. от Административния съвет на Европейската патентна организация, законодателната институция на ЕПВ, за срок от пет години.

От своя страна, Аршамбо е бил заместник-изпълнителен директор на EUIPO повече от седем години, преди което посвещава 8 години на управлението на администрацията и човешките ресурси в Европейското патентно ведомство в Холандия, където работи 2002 г. Богатият опит на Аршембо в европейските институции идва и от 15 години работа в Европейската космическа агенция, където от 1987 г. заема различни ръководни длъжности.

Може да харесате още...