20th Century Fox – един от най-известните брандове в света вече е минало

20th century foxРазпознаваемият по цял свят бранд 20th Century Fox официално вече няма да се използва за нови проекти.

През 2019г Disney придобиват по-голямата част от активите на известната филмова компания и почти веднага започват с въвеждането на съществени промени в облика на бранда. Fox broadcast network или Fox News не са обект на сделката, те остават част от Fox Corp. под управлението на Лаклан Мърдок. Именно това вероятно е една от основните причини за промяната, тъй като се счита, че в противен случай ще е налице  объркване потребителите по отношение на бранда.

През януари тази година името на компанията се променя от 20th Century Fox на 20th Century Studios. Disney преименува и други телевизионни активи – АBC Studios и ABC Signature Studios вече са ABC Signature, а Fox 21 Television Studios носи името Touchstone Television.

Все пак, прави впечатление, че въпреки съществените изменения, от Disney отдават почит на богатата история на 20th Century Fox като запазват общия дизайн на фирменото лого – обемни жълти букви, осветени от прожектори. Логото в новия си вид ще се появява във всички бъдещи продукции на филмовото студио.

В последните години Disney играе все по-значима роля на американския медиен пазар. Освен, че вече притежават голяма част от активите на 20th Century Fox, Disney са собственик и на новинарската мрежа ABC, а чрез собствената си стрийминг услуга Disney+ успешно се конкурират с Netflix.

Може да харесате още...