10 години Дизайн на Общността

дизайн на Общността2013г. бележи важен етап от историята на Ведомството за европейски марки и дизайни, тъй като тогава честваме заявяването на първия регистриран дизайн на Общността на 01/04/2003г. Оттогава до сега, последваха повече от 460 000 регистрации на дизайни, с ръст около 75 000 всяка година.

За да се отбележи тази специална годишнина с възможно най-много професионалисти и експерти в областта на европейските дизайни,  Ведомството за марка и дизайн на Общността OHIM ще бъде домакин на двудневна конференция в Аликанте, на 8 и 9 април 2013г.

Това събитие ще се проведе в общинската ADDA аудитория и може да се похвали с впечатляващ списък от оратори от сферите на индистрията и промишлените дизайни – както и експерти по интелектуална собственост от Ведомството за марка и дизайн на Общността OHIM.

Международно признатия конструктор Javier Mariscal и световноизвестният майстор-готвач Quique Dacosta ще бъдат само двама от иноваторите и творците на най-високо ниво, които ще се обърнат към участниците на конференцията.

От областта на интелектуалната собственост и промишлеността ще присъстват топ имена като Gerhard R. Bauer, 2011 Президент на INTA и Главен съветник по търговските марки на Daimler AG и Jean-Jacques Canonici Procter & Gamble, Директор & Мениджър Патенти, Иновации, EMEA, като това само малка част от участниците.

Ще има пленарни сесии по редица правни теми като съдебна практика във връзка с промишлени дизайни, практики по заявяване и правоприлагане, както и спонтанно организирани сесии за всичко от гастрономически дизайн до дизайн на градската среда.

Практиката на Европейския съд във връзка с промишлените дизайни и правоприлагането на европейските дизайни ще бъдат дискутирани от присъстващите юридически експерти, като съдиите ще отразят десетгодишнината на Регламента.

За това уникално събитие, от цял свят ще се съберат творци, дизайнери, бизнесмени и професионалисти в областта на интелектуалната собственост на най-високо ниво.

Източник: Ведомство за марка и дизайн на Общността  OHIM

Може да харесате още...