Стартираха регистрациите в Конкурса Български награди за уеб 2011

Български награди за уеб 2011Професионалният конкурс Български награди за уеб се организира за трета поредна година от Българска уеб асоциация (БУА) и ще протече в периода 26 април – 23 юни 2011 г. Финалният етап на конкурса ще се проведе в хотел „Арена ди Сердика”, гр. София, в два поредни дни:

  • 22 юни – Защити на финалистите;
  • 23 юни – Официална церемония по награждаване на победителите.

Категориите в издание 2011 са обогатени с две нови, в резултат на динамичното развитие на уеб и необходимостта от актуално представяне на създаваните у нас уеб проекти.

Категориите са разделени в три основни групи:

  • Браншови награди за уеб
  • Медийни награди за уеб
  • Професионални награди за уеб

В конкурса могат да участват всички уеб сайтове, уеб приложения, онлайн рекламни кампании и онлайн форми, създадени в България.

Всеки проект може да кандидатства в една или няколко от категориите на конкурса, в съответствие с изискванията. Заявки за участие могат да се подават в периода от 26 април до 31 май 2011 г. в сайта на конкурса www.webawards.bg.

Проектите ще бъдат оценявани от отделно жури за всяка от групите в конкурса, съставено съответно от представители на бизнеса, медиите и професионалистите в уеб бранша. Оценяването ще бъде публично и явно, като процесът на избор на победители в категориите ще включва и представяне на финалистите на живо на 22 юни 2011 г.

Част от конкурса ще бъде и дискусия, която ще представи добри практики от дейността на БУА и нейни партньрски организации и компании.

Основната цел на конкурса е да поощри професионализма в уеб, като стимулира добрите практики. Конкурсът ще бъде активно популяризиран сред медии, представители на бизнеса, държавни институции и фирми, свързани с ИКТ сектора. Условията за участие и протичане на конкурса Български награди за уеб 2011 са описани в Регламента на конкурса, публикуван на сайта.

Златен спонсор на конкурса е SuperHosting.BG, Сребърен спонсор е Вискомп ЕООД, Бронзов спонсор е Изи Онлайн АД.
Конкурс Български награди за уеб 2011 се провежда с подкрепата на:

„Девин” АД, Фондация „БГ Сайт”, БАСКОМ, ИКТ Клъстер, АСТЕЛ, БАИТ, Интерактив Асошиейшън България (ИАБ), Национален съвет по саморегулация (НСС) и Българска

Асоциация на Рекламодателите (БАР) и Асоциация на собствениците на търговски марки в България.
Официални медийни партньори на конкурса са:

Дарик Уеб, Списание .net, IDG.BG, BusinessHow-съветник по предприемачество, Списание SignCafe, NEG.
Медийни партньори на конкурса са:

Програмата Медия Груп, capital.bg, dnevnik.bg, azcheta.com, blitz.bg, comfort.bg, dir.bg, interactive-share.com, mail.bg, mypr.bg, seenews.com, tvtv.bg, webcafe.bg, proyavi.bg, versia.bg, netinfocompany.bg, actualno.com.

Може да харесате още...