Словения се присъедини към проект Старшинство

Службата на Европейския съюз за интелектуална собственостСловения стана петото национално ведомство, участващо в проект Старшинство. Страната се присъедини към Ирландия, Унгария, Португалия и Чехия.

Единадесет националните служби са определени за изпълнение на проекта тази година, като има заявени и последващи намерения.

Наличието на точни данни за старшинство е важно за собствениците на европейски търговски марки (марки на Общността), които по-рано са регистрирали идентична марка в страна членка на ЕС, която е била отхвърлена или е изтекъл срокът и на действие.

Претенцията за старшинство позволява на собствениците на европейски марки да продължат да имат същите права в рамките на страната членка, които биха имали ако по-ранната търговска марка бе продължила да бъде регистрирана.

Проектът, част от Фонда за сътрудничество на OHIМ, включва установяване на свързаност между регистрациите в национални бази данни и такива на Общността, както и предоставяне на съответната информация онлайн.

Източник: OHIМ


IPBulgaria.bg e Национален български портал за интелектуална собственост. Създаден през 2000, за да обособи място където експертите в областта на интелектуалната собстевност – патентни представители, адвокати, служители в държавната администрация на Патентното ведомство на Република България, правозащитните и правоприлагащите органи и организиции; съд, прокуратура, Митници и полиция, международната дипломатическа служба на България, както и много български изобретатели, автори, творци и изпълнители да намират мястото с отговори или да провеждат дискусии, свързани с авторското право, сродните на авторското право права, патентите, полезните модели и търговските марки, марките за услуги, сертификатните марки и колективните марки,  промишления дизайн, топологията на интегрални схеми, а така също новите сортове растения и породи животни, географските означения, сертификатите за допълнителна защита и традиционните знания и умения, опазването на търговска тайна и трансфера на технологии. 

IPBulgaria.bg през годините на своето съществуване претърпява различни трансформации и образни визуализации. Създателите на националния портал за интелектуална собственост IPBulgaria (Ай Пи България) са щастливи от факта на двадесет (20) годишното съществуване на портала.

Може да харесате още...