100 години от създаването на първия Патентен справочник от проф. Константин Кацаров

проф. Константин Кацаров

Департамент „Право“ и Фондация „Константин и Зиновия Кацарови“, Женева

ОРГАНИЗИРАТ

Кръгла маса по случай 100 годишнината от създаването на първия Патентен
справочник от проф. Константин Кацаров през 1924 година, под наслов:

100 години KATZAROFF’S PATENT DIRECTORY.
Бъдещето на патентната информация

Корпус 1, зала 310

Организатор:

Департамент „Право

Водещи:

Представители от различни международни институции, представители на съдебната система, представители по индустриална собственост от България и Швейцария, представители на академичната общност

Модератор:

Проф. Веселина Манева,
г-н Владимир Йосифов

Участници:

Преподаватели, представители на международни организации, практикуващи юристи, патентни представители, студенти

Програмата за кръглата маса по случай 100 годишнината от създаването на първия Патентен справочник от проф. Константин Кацаров ще бъде обявена до 5 ноември 2024 година. Според информация, публикувана от организаторите, ще бъде представено дигитализирото издание на Справочника от 1926 г., предоставено специално от Библиотеката на Дойче музеум, Мюнхен, както и ще бъде организирана изложба с книги на проф. Константин Кацаров.

Заявки за участие можете да направите на електронна поща lawconf@nbu.bg. Регистрационната форма може да бъде изтеглена от ТУК.

С медийната подкрепа на Националния портал за интелектуална собственост IP Bulgaria.


Проф. Константин Кацаров е български юрист, учен и експерт с международно признание в областта на правото, и особено в сферата на интелектуалната собственост, търговското и вещното право. За приноса му в световната правна наука и практика, неговото име, заедно с най-значимите му научни трудове са вписани в четвъртото издание на международния справочник, публикуван във Великобритания през 1972 г., а за 1992-1993 г. в изданието „Кой кой е в Швейцария”.

Може да харесате още...