Онлайн конференция на ЕК, посветена на географските означения

географските означенияЕвропейската комисия (Генерална дирекция „Земеделие и развитие на селските райони“), съвместно с EUIPO (Служба на Европейския съюз за интелектуална собственост) организират „Укрепване на географските означения – онлайн конференция 2020“, която ще се проведе на 25-26 Ноември 2020 г.

Това онлайн събитие ще се проведе в оптималния момент по време на основен процес на реформа на Европейската комисия: Оценката на въздействието на реформа в сферата на географските означения върху укрепване на ролята им, както е поискано от председателя на ЕК Урсула Гертруд фон дер Лайен в писмото ѝ до комисар Войчеховски.

Тазгодишното издание на конференцията ще обедини практикуващи в областта на географските означения и търговските марки и ще даде възможност за интерактивен обмен на знания.

Конференцията ще послужи като централизирано място, на което заинтересованите страни да изложат своите възгледи по обхвата на проблемите в процеса на реформата – от осигуряването на устойчивост до правното предизвикателство за закрила на географските означения в интернет. Производители, практикуващи в сферата на ИС и държавни служители от ЕС ще могат да участват и да представят своите виждания по време на различните панелни сесии.

Събитието ще подчертае и развитието на географските означения, по-специално по отношение на проекта e-Ambrosia и GI-View, и ще включи панел за опции за неземеделски географски означения.

Участниците могат да се регистрират чрез тази ВРЪЗКА най-късно до 23 ноември. Те ще имат възможност да изберат панелните сесии, които искат да следват, и ще получат потвърждение, обясняващо следващите стъпки.

Географските означения са един от обектите на индустриална собственост и представляват знак, който се използва за маркиране на стоки със специфичен географски произход, които притежават качества или репутация, дължащи се на географското място откъдето произхождат тези стоки, или с други думи, съществува връзка между качествата на продуктите и техния географски произход.

 

Може да харесате още...