Явор Гърдев с театрална премиера в Драматичен Театър „Стоян Бъчваров“- Варна

Явор ГърдевНово премиерно заглавие ще радва публиката на град Варна. „Калигула“ от Албер Камю – постановка на един от най-успешните български режисьори Явор Гърдев определя облика на новия театрален сезон в морската столица. Музиката е дело на Калин Николов, а сценографията на Никола Тороманов. В спектакъла работят и двама от най-изтъкнатите представители на новото поколение хореографи: Виолета Витанова и Станислав Генадиев. Пиесата среща публиката с Калигула по времето след смърта на сестра му Друзила. Верен на идеята за т.нар.политически театър, Явор Гърдев отново ще провокира своите зрители със зрелищна работа.


IPBulgaria.bg e Национален български портал за интелектуална собственост. Създаден през 2000, за да обособи място където експертите в областта на интелектуалната собственост – патентни представители, адвокати, служители в държавната администрация на Патентното ведомство на Република България, правозащитните и правоприлагащите органи и организации; съд, прокуратура, Митници и полиция, международната дипломатическа служба на България, както и много български изобретатели, автори, творци и изпълнители да намират мястото с отговори или да провеждат дискусии свързани с авторското право, сродните на авторското право права, патентите, полезните модели и търговските марки, марките за услуги, сертификатните марки и колективните марки,  промишления дизайн, топологията на интегралните схеми, а така също новите сортове растения и породи животни, географските означения, сертификатите за допълнителна защита и традиционните знания и умения, опазването на търговската тайна и трансфера на технологии. 

IPBulgaria.bg през годините на своето съществуване претърпява различни трансформации и образни визуализации. Създателите на националния портал за интелектуална собственост IP Bulgaria (Ай Пи България) са щастливи от факта на двадесет (20) годишното съществуване на портала.

Може да харесате още...