Изказване на г-н Югур Ялцинер, по повод на тазгодишното награждаване в Денят на Интелектуалната Собственост

Югур Ялцинер

Югур Ялцинер:

„Изключително много се радвам да чуя, че Д-р Илиев е избран за победител на наградата за принос към развитието на интелектуалната собственост. Като бих искал да изкажа личните си поздравления към него. Когато бях назначен за Президент на турската СИС през 1992г., а след това и за Президент на ТПВ през 1994г., д-р Илиев бе много близък мой приятел и беше до мен през цялото това време. Бих искал да му благодаря за безупречната му подкрепа и принос за създаването на турска модерна система за интелектуална собственост в периода 1992г.- 1999г. Надявам се, че скоро ще имаме възможност да се видим отново и му пожелавам всичко най-добро.”

Награда за принос в развитието на интелектуалната собственост в България е учредена през 2006 година като нейната цел е да се отдаде дължимото признание на хора с активна позиция и изявено отношение към проблемите на интелектуалната собственост, които дейно се ангажират с мисията да издигнат мястото и ролята на интелектуалния труд в обществото.

Носители на наградата могат да бъдат изобретатели, преподаватели, юристи, културни дейци, представители по индустриална собственост, както и бизнесмени, институции и компании, които чрез своята дейност съдействат и помагат за израстването на интелектуалната сфера и увеличаването на нейното влияние и значение в ежедневието.

По традиция националният портал за интелектуална собственост Ай Пи България обявява носителя на престижния заедно с отбелязването на Световния ден на интелектуалната собственост, който се чества всяка година на 26 април.

 

Може да харесате още...