Церемонията по връчване на ежегодните банкови награди на вестник “Пари” ще се проведе на 30.05.2011г.

Ежегодните банкови награди на вестник “Пари” са традиционно и очаквано събитие за българската банкова и финансова общност. Конкурсът се провежда за 14-та година от бизнес ежедневник “Пари”, част от шведската медийна компания Bonnier Group, която присъства на 21 пазара с повече от 150 издания. През 2011 година класацията ще бъде изготвена с нова методология, изготвена от инвестиционната компания Ориенс. Резултатите от проучването, заедно с допълнително съдържание, предназначено за банковите експерти, ще намерят място в специално издание за тенденциите в банковия сектор.

Жури от професионалисти, комбиниращи международен и местен опит, с отлична репутация във финансовия сектор, ще оцени допълнително методологията, подготвена от Ориенс:

Методология

Методологията, изготвена от Ориенс се основава на принципа, че полза има единствено от класации, които са обективни и лежат на прозрачни и предвидими критерии. Те съчетават финансови показатели, пазарна позиция, индикатори на растежа, както оценяват и приноса на банките към цялостното развитие на бизнеса и обществото в България. За пръв път банките са участват в класацията активно – чрез предоставяне на конкретна информация, които служат за оценка при някои критерии. Ще бъдат определени победители в три отделни категории:

Специална награда на в. „Пари“ – Банка на 2010: Притокът на капитали е ключов фактор за развитието на българската икономика, затова ще се оценява склонността на банките да финансират корпоративния сектор, като едновременно запазват високи стандарти в управлението на риска. Имайки предвид огромното значение на лидерството по време на криза, ще оценим и приноса на банките към общественото развитие – както в определяне на приоритетите на финансовия сектор или държавното управление, така и в грижата за общото благо.

Най-добра банка в корпоративното банкиране: Ще бъдат наградени банките, които са създали стойност за собствениците си, затвърдили са позицията си в корпоративното банкиране и са поддържали високи професионални стандарти в обслужването на корпоративните си клиенти.

Най-добра банка за банкиране на дребно: Ще бъдат наградени банки, които са създали стойност за собствениците си, затвърдили са позицията си в банкирането на дребно и са показали отлични резултати в обслужване на клиентите си: например, в развитието на канали за дистрибуция, качествени продукти и услуги.

В класацията на в.“Пари“ участват всички търговски банки опериращи на българския пазар.

Церемония за награждаване на победителите в класацията ще се състои на 30 май 2011 г. от 20.00 в Hilton Hotel Sofia.

Заповече информацията вижте:

http://pari.ivuworks.net/event/30.05.2011/bankova-klasaciia-na-v-pari.html

Може да харесате още...