Финландия и Латвия се присъединиха към TMview

Търговски марки от патентните ведомства на Финландия и Латвия вече са добавени в базите данни на инструмента за търсене на търговски марки TMview, който предлага свободен достъп до заявени и регистрирани търговски марки от няколко водещи ведомства по интелектуална собственост.

Последното разширение на TMview прави общия брой организации, предоставили данни, на деветнадесет. Освен Финландия и Латвия те са: България,  Бенелюкс, Чехия, Дания, Естония, Франция, Италия, Литва, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Испения, Швеция, Великобритания, WIPO и OHIM. С прибавянето на над 200.000 финландски и латвийски търговски марки, TMview вече осигурява достъп до почти седем милиона търговски марки.

TMview е много популярен сред потребителите. Две години след началото на проекта, сайтът е бил посетен от повече от 650.000 посетители от 178 различни държави, като най-често потребителите са от Испания, Германия и Италия.

Базата данни TMview съдържа информация от повечето национални служби в областта на индустриалната собственост в ЕС, Ведомството за европейски марки и дизайни OHIM и редица международни партньорски служби в областта на заявките за марки и регистрираните марки извън ЕС. Информацията може да бъде намерена на всички езици, използвани в участващите ведомства. Въпреки, че данните са достъпни чрез централизирана система, всяко ведомство остава техен собственик и продължава да носи отговорност за поддържането им.

Повече можете да откриете на www.tmview.europa.eu/tmview/welcome.html

Източник: OHIM

Може да харесате още...