Фестивал на изкуствата “ Различният поглед“ 2011

Фестивал на изкуствата " Различният поглед" 201OЧАКВАЙТЕ на 16-17-18 септември в град Стара Загора, Ежегоден младежки фестивал на изкуствата „Различният поглед”.

За първи път тази година фестивалът се разраства в три дни. Организиран за четвърта поредна година от „Сдружение за съвременно изкуство и култура – Различният поглед”, фестивалът придобива статут на най-мащабното младежко събитие в града и региона.Разраснал се до такава степен, той предоставя възможността на посетителите му да се впуснат в разнообразната  програма, която са подготвили организаторите и да изберат как да се забавляват.
В годината на доброволчеството, фестивалът  ще подкрeпи  всички добри практики в сферата на младежките дейности и ще  даде  възможност  за  изява  на  неправителствени  организации, инициативни млади хора и творци. Акцент ще бъде неформалното образование, като метод за творческа себеизява и креативност. Не случайно фестивалът тази година ще премине под мотото „Заедно в изкуството!”. Сдружението ще си партнира с Регионален исторически музей, Библиотека Захари Княжески и Градска художествена галерия.
Над 30 музикални групи и ди джеи в различни стилове ще слушат старозагорци и гости на откритата сцена и в клубовете. В програмата са заложени още: театрални представления, кино прожекции, изложби, презентации и конференции на МК и МОМН, занаятчийски работилници, историческа възстановка, цирково изкуство и др. Клуб „Зараза” отново ще се включат с мобилен кабинет от мястото на събитието за изследване и консултиране за HIV/СПИН. Арт ателиета  и спортен  форум  ще  бъдат обединени в спортен арт многобой или “Шеметна надпревара”, която е предизвикателство към най-ентусиазираните и енергични от вас.
За активни места на фестивала са определени Централни градски разкопки, Станционна градина, Регионална библиотека „Захарий Княжески”, Регионален исторически музей и няколко местни клуба.
Oсновни спонсори и партньори на събитието са БУЛАГРО, КАОЛИН АД, Хотел CITY, Хипермаркет PRAKTIS, Булсатком, „АБО ГРАНИТИ“ ООД.

На 14.09.2011г. от 11:00ч., в конферентната зала на Областна управа Стара Загора организаторите ще направят пресконференция.

Всички медии и журналисти, които ще участват, трябва да изпратят писмо за потвърждение на email:razlichniatpogled@abv.bg

 

Може да харесате още...