СОИС стартира уникално търсене на марки чрез изображение

търсене на маркиСветовната организация за интелектуална собственост (СОИС), въведе нова функция за търсене на марки в базата, която позволява потребителите да качват изображения за търсене на визуално сходна марка.

Функцоналноста на търсене чрез изображение, която е  първата подобна сред безплатните бази данни за интелектуална собственост, бе представена на 10.05. 2014 г., на годишната среща на Международната асоциация на марките ( INTA)в Хонх Конг.

Новата лесна за използване технология на търсене чрез изображение включва и други критерии за търсене, като кодове по Виенската класификация, притежател на марката, страна на произход и др. С това ново допълнение може да качите планираното лого и бързо да откриете дали има сходно на вашето изображение, сред повече от 4 милиона изображения от 15 национални и международни колекции.

Източник: СОИС


IPBulgaria.bg e Национален български портал за интелектуална собстевност. Създаден през 2000, за да обособи място където експертите в областта на интелектуалната собстевност – патентни представители, адвокати, служители в държавната администрация на Патентното ведомство на Република България, правозащитните и правоприлагащите органи и организиции; съд, прокуратура, Митници и полиция, международната дипломатическа служба на България, както и много български изобретатели, автори, творци и изпълнители да намират мястото с отговори или да провеждат дискусии, свързани с авторското право, сродните на авторското право права, патентите, полезните модели и търговските марки, марките за услуги, сертификатните марки и колективните марки,  промишления дизайн, топологията на интегрални схеми, а така също новите сортове растения и породи животни, географските означения, сертификатите за допълнителна защита и традиционните знания и умения, опазването на търговска тайна и трансфера на технологии. 

IPBulgaria.bg през годините на своето съществуване претърпява различни трансформации и образни визуализации. Създателите на националния портал за интелектуална собственост IPBulgaria (Ай Пи България) са щастливи от факта на двадесет (20) годишното съществуване на партала.

 

Може да харесате още...