Турция се присъедини към TMclass

ТурцияВедомството за европейски марки и дизайни OHIM с гордост съобщава за интегрирането на Патентен институт на Турция (TPI): Türk Patent Enstitüsü в онлайн инструмента TMclass.

С това последно присъединяване към инструмента за класификация на стоки и услуги, общият брой участващи национални и регионални ведомства, включително OHIM, вече е 31.

Това успешно интегриране е резултат от общите усилия и сътрудничеството в рамките на Международната програма за сътрудничество, администрирана от OHIM съвместно с международните си партньори.

TMclass е онлайн инструмент, базиран на Ницската класификационна система, който помага на потребителите правилно да класифицират стоките и услугите при подаване на заявление за регистрация на търговска марка. Позволява на потребителите да търсят термини на всеки от 26 налични езика.

TMclass обединява базите данни за класификациите (описания или термини за стоки и услуги) на всяко от участващите служби (за марки) с цел да улесняване на процеса на класифициране на вашите стоки и услуги. Това класифициране е задължителна стъпка при подаване на заявка за регистрация на марка, независимо дали става дума за международна марка, за марка на Общността, която ви осигурява защита във всички държави-членки на ЕС, или за марка, валидна в отделна държава. При търсене на термин за класифициране в TMclass потребителят получава информация за това, в базата данни на коя от участващите служби се съдържа този термин.

Източник: OHIM

Може да харесате още...