Технологична компания съди Ford

FordТехнологична компания е завела дело срещу Ford Motor Co., твърдейки, че някои от електронните функции на производителя, включени в неговите автомобили, нарушават патентите им.

Eagle Харбър Holdings LLC и дъщерното дружество, MediusTech LLC, заведоха дело във федералния съд в Такома, Вашингтон за нарушение на патентни права срещу Диърборн, Мичиган. Според Джеф Хармс, главният юристконсулт на Eagle Harbor, ако компанията му надделее в твърденията си, то обезщетението което Ford ще изплати може да достигне милиони.

Делото е с акцент върху патентите, включващи софтуер и електронни компоненти, които се използват за провеждане на телефонни разговори, слушане на музика и достъп до навигационни инструменти чрез гласови команди.

От Ford отказаха да коментират делото на този етап, тъй като все още не са се запознали в детайли с него.

Изготвил: Иванна Вълчева

Източник: http://www.genxnews.com/

Регистрация на патент в България

Правната закрила на патентоспособното изобретение се предоставя с патент след експертиза от Патентно Ведомство. Патентът удостоверява изключителното право на притежателя върху изобретението. Патентът действа по отношение на трети лица от публикацията за издаването му в официалния бюлетин на Патентното ведомство.

За да се регистрира патент и в други страни, трябва да се предприеме отделна процедура, кандидатствайки в съответните национални и международни организации.

Патентоспособни са изобретенията от всички области на техниката, които са нови, имат изобретателска стъпка и са промишлено приложими.

 

Може да харесате още...