Теофил M. Маргелос е новият Президент на Апелативните бордове на OHIM

margellos ohimПрезидентът на Ведомството за европейски марки и дизайни OHIM, Антонио Кампинос, приветства назначаването от Съвета на ЕС на Теофил Маргелос (Théophile Margellos) за Президент на Апелативните бордове на OHIM.

Теофил Маргелос в момента работи като Председател на Първия борд (търговски марки) и Третия борд (дизайни) и е координатор на екипа по медиация в OHIM. Той е изучавал право и политически науки в университетите в Атина (Гърция), Страсбург (Франция) и Фрайбург (Германия).

Преди да се присъедини към Ведомството за европейски марки и дизайни, Теофил Маргелос е консултант (référendaire) в Съда на ЕС и Член на Правната служба на Европейската комисия. Работил е и като адвокат със специализация в областта на интелектуалната собственост и професор по право в Университета Жул Верн в Амиен, Пикардия (Франция).

Г-н Маргелос ще поеме поста от октомври 2013г.

Източник: OHIM


IPBulgaria.bg e Национален български портал за интелектуална собственост. Създаден през 2000, за да обособи място където експертите в областта на интелектуалната собстевност – патентни представители, адвокати, служители в държавната администрация на Патентното ведомство на Република България, правозащитните и правоприлагащите органи и организиции; съд, прокуратура, Митници и полиция, международната дипломатическа служба на България, както и много български изобретатели, автори, творци и изпълнители да намират мястото с отговори или да провеждат дискусии, свързани с авторското право, сродните на авторското право права, патентите, полезните модели и търговските марки, марките за услуги, сертификатните марки и колективните марки,  промишления дизайн, топологията на интегрални схеми, а така също новите сортове растения и породи животни, географските означения, сертификатите за допълнителна защита и традиционните знания и умения, опазването на търговска тайна и трансфера на технологии. 

IPBulgaria.bg през годините на своето съществуване претърпява различни трансформации и образни визуализации. Създателите на националния портал за интелектуална собственост IPBulgaria (Ай Пи България) са щастливи от факта на двадесет (20) годишното съществуване на портала.

Може да харесате още...