Среща на COAPI и OAMI в Аликанте

Екип от Испанската Официална Асоциация на Агенти по Индустриална Собственост (COAPI) беше в Аликанте преди две седмици, за да се срещне с високопоставени предствители на управлението на OHIM.

COAPI е основана през 1927г и е официалният орган, който обединява всички агенти по индустриална собственост в Испания, признат от правителството.

Представители на OHIM, водени от президента на ведомството за европейски марки и дизайни Антонио Кампинос, дискутираха въпроси, свързани с Фонда за Сътрудничество и Конвергентната Програма, а освен това представиха Европейската обсерватория за нарушения на правата върху интелектуална собственост.

От страна на COAPI, президент Хосе Ернандес представи теми относно обслужването на клиенти, качеството на предоставяните услуги и инструменти на интелектуална собственост.

Източник: OHIM


IPBulgaria.bg e Национален български портал за интелектуална собственост. Създаден през 2000, за да обособи място където експертите в областта на интелектуалната собстевност – патентни представители, адвокати, служители в държавната администрация на Патентното ведомство на Република България, правозащитните и правоприлагащите органи и организиции; съд, прокуратура, Митници и полиция, международната дипломатическа служба на България, както и много български изобретатели, автори, творци и изпълнители да намират мястото с отговори или да провеждат дискусии, свързани с авторското право, сродните на авторското право права, патентите, полезните модели и търговските марки, марките за услуги, сертификатните марки и колективните марки,  промишления дизайн, топологията на интегрални схеми, а така също новите сортове растения и породи животни, географските означения, сертификатите за допълнителна защита и традиционните знания и умения, опазването на търговска тайна и трансфера на технологии.

Може да харесате още...