Среща на AIPPI Испания с OHIM

AIPPIИспанската група на Международната асоциация за Защита на Индустриалната и Интелектуалната Собственост (AIPPI) проведе двустранна среща с Ведомството за европейски марки и дизайни OHIM в Аликанте средата на миналия месец.

Делегацията на AIPPI Испания, водена от своя президент, г-н Раул Берковиц, дискутира по практически теми като въпроси, свързани с качеството и използването IP инструменти и услуги.

От страна на Ведомството за европейски марки и дизайни OHIM, Президент Антонио Кампинос представи Стратегическия план на Организацията, както и водещи разговори относно Фонда за сътрудничество, Конвергентната програма и Обсерваторията.

Източник: Ведомство за европейски марки и дизайни OHIM


IPBulgaria.bg e Национален български портал за интелектуална собственост. Създаден през 2000, за да обособи място където експертите в областта на интелектуалната собстевност – патентни представители, адвокати, служители в държавната администрация на Патентното ведомство на Република България, правозащитните и правоприлагащите органи и организиции; съд, прокуратура, Митници и полиция, международната дипломатическа служба на България, както и много български изобретатели, автори, творци и изпълнители да намират мястото с отговори или да провеждат дискусии, свързани с авторското право, сродните на авторското право права, патентите, полезните модели и търговските марки, марките за услуги, сертификатните марки и колективните марки,  промишления дизайн, топологията на интегрални схеми, а така също новите сортове растения и породи животни, географските означения, сертификатите за допълнителна защита и традиционните знания и умения, опазването на търговска тайна и трансфера на технологии. 

IPBulgaria.bg през годините на своето съществуване претърпява различни трансформации и образни визуализации. Създателите на националния портал за интелектуална собственост IPBulgaria (Ай Пи България) са щастливи от факта на двадесет (20) годишното съществуване на портала.

Може да харесате още...