Спор за търговска марка Chanel

chanelКозметичният гигант Chanel Inc., е надделял в скорошно съдебно дело, заведено заради предполагаемо нарушение на търговска марка. Ответник по делото в американски съд е салон за красота в щата Индияна, притежаван от жена, чието първо име е Chanel.

На 29 август миналата година, козметичната фирма подава жалба за нарушение на търговска марка във федералния съд в Хамънд, Индияна, твърдейки, че са нарушени нейните търговски марки (първата регистрирана през 1924г.) и че обществеността се намира в заблуждение, което се дължи на името, което носи салона.

В свое изявление преди уреждането на спора, г-ца Chanel казва: “Не съм в една и съща индустрия като компанията, която ме съди. Услугите ми и продуктът, който предлагам са много различни, насочила съм се към съвсем друг пазар. По никакъв начин не съм конкурент на бранда Chanel.”

Според изявление на съда от 16 декември, козметичният салон Chanel от Меривил, Индияна, се е съгласил да спре използването на търговските марки на Chanel. Ищците са потвърдили, че ще се въздържат от регистриране на търговска марка, която съдържа елемент от някоя от марките на Chanel. Освен това, козметичният салон няма да използва в бъдеще името Chanel, както за стационарните си обекти, така и в социалните медии или по време на рекламни кампании.

В споразумението се посочва, че собственичката на салона, Chanel Jones има правото да използва личното си име “само в личен, нетърговски смисъл.”

Надежда Драгомирова

По материали от чуждестранни медии

Може да харесате още...