Споразумението между ЕПВ и Мароко влезе в сила

ЕПВСпоразумение между ЕПВ и Мароко, което позволява на европейски патенти и заявления за европейски патенти да бъдат валидирани на територията на Мароко, влезе в сила на 1 март.  41 са вече държавите, за които може да се получи патентна закрила въз основа само на една заявка за европейски патент.

В рамките на системата за валидиране, всеки, който подава заявление за европейски патент, вече може да поиска валидиране за Мароко срещу заплащане на съответната такса. Заявени и регистрирани европейски патенти ще имат същата правна сила като мароканските и ще бъдат предмет на мароканското патентно законодателство.

Европейското патентно ведомство ще бъде домакин на ‘Focus Morocco’ на 12 март. По повод влизането в сила на споразумението, на 12 март ЕПВ организира събитие в Мюнхен. По време на Focus MoroccoПрезидентът на Европейското патентно ведомство Беноа Батистели и мароканския министър на Индустрията, търговията, инвестициите и дигиталната икономика, Moulay Hafid Elalamy, ще представят своите виждания за новите възможности, произтичащи от споразумението в контекста на индустриалната политика в Мароко. Това ще бъде последвано от дебати между високопоставени представители на индустрията и пресата. След това, по време на експертна кръгла маса, представители на европейската промишленост и практикуващи в патентната сфера ще имат възможността да разговарят с експерти от Мароканското Министерство на промишлеността, Мароканското ведомство за индустриална и търговска собственост и Европейското патентно ведомство.

Източник: ЕПВ


IPBulgaria.bg e Национален български портал за интелектуална собственост. Създаден през 2000, за да обособи място където експертите в областта на интелектуалната собстевност – патентни представители, адвокати, служители в държавната администрация на Патентното ведомство на Република България, правозащитните и правоприлагащите органи и организиции; съд, прокуратура, Митници и полиция, международната дипломатическа служба на България, както и много български изобретатели, автори, творци и изпълнители да намират мястото с отговори или да провеждат дискусии, свързани с авторското право, сродните на авторското право права, патентите, полезните модели и търговските марки, марките за услуги, сертификатните марки и колективните марки,  промишления дизайн, топологията на интегрални схеми, а така също новите сортове растения и породи животни, географските означения, сертификатите за допълнителна защита и традиционните знания и умения, опазването на търговска тайна и трансфера на технологии. 

IPBulgaria.bg през годините на своето съществуване претърпява различни трансформации и образни визуализации. Създателите на националния портал за интелектуална собственост IPBulgaria (Ай Пи България) са щастливи от факта на двадесет (20) годишното съществуване на портала.

Може да харесате още...