Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост с второ удължаване на изтичащи срокове

сроковеИзпълнителният директор на Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост EUIPO Christian Archambeau публикува ново решение относно удължаването на срокове в отговор на пандемията от COVID-19.

В новото Решение (No EX-20-4) се казва следното:

Член 1
Цел и обхват

(1)         В съответствие с член 101, параграф 4 от Регламента за търговската марка на Европейския съюз (EUTMR) и член 58, параграф 4 от Регламента за промишления дизайн на Европейския съюз (CDIR), всички срокове, изтичащи между 1 май 2020 г. и 17 май 2020 г. включително, които засягат всички страни в производството пред Службата, са удължени до 18 май 2020 г.

(2)        В случай, че страните в производството пред Службата избират да изпълнят своите процесуални задължения преди изтичане на удължения срок, като представят забележки, документи или извършват друго процесуално действие, съответният срок ще се счита за изчерпан и процедурата ще продължи без изчакване на изтичането му в съответствие с член 1.

Член 2
Влизане в сила

Решението влиза в сила в деня след приемането му и ще бъде публикувано в Официален бюлетин на Службата.

Това е второто удължаване на срокове, свързани с процедури пред Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост в отговор на изключителните обстоятелства, причинени от пандемията с COVID-19. Решение No EX-20-3, публикувано на 16 март, удължени до 1 май 2020 г. всички срокове, изтичащи между 9 март 2020 г. и 30 април 2020 г.

Източник: EUIPO

Може да харесате още...