Службата на ЕС за интелектуална собственост EUIPO отлага срещи заради COVID-19

EUIPOНа своя сайт, Службата на ЕС за интелектуална собственост EUIPO съобщава, че е взето решение за отлагане на всички срещи и събития, включващи голям брой външни заинтересовани страни през месец април.

EUIPO търси алтернативни решения за провеждане на срещи (изцяло или частично) чрез цифрови средства като видеоконференции, стрийминг и др. В този контекст ще продължи използването на инструменти за сътрудничество с цел поддържане ежедневните операции на Службата. Алтернативите методи за комуникация са от съществено значение и за проектите за европейско сътрудничество и други стратегически инициативи.

Представител на Службата на ЕС за интелектуална собственост ще се свърже с участниците във вече насрочени срещи и ще ги информира относно канала, чрез който ще бъде осъществено съответното събитие. EUIPO ще възстанови разходите на всеки участник, регистриран в отменено събитие, който е направил някакви плащания.

EUIPO чрез своя комитет за наблюдение, съставен от съответните директори на Службата под прякото ръководство на Изпълнителния директор, следи отблизо ситуацията. Провеждат се консултации със съответните органи, включително Европейската комисия и съответните агенции на ЕС.


Служба на ЕС за интелектуална собственост EUIPO

Службата получава и обработва средно около 115 000 заявления за търговски марки и 85 000 заявления за дизайни на година. Освен правата върху търговските марки и дизайните на ЕС, Службата управлява и Европейската обсерватория за нарушенията на правата на интелектуална собственост и базата данни за осиротели произведения.

Може да харесате още...