Словения и САЩ се присъединяват към EuroClass

EuroClassСловенското Ведомство за Интелектуална Собственост (SIPO) и Ведомството на САЩ за Търговски марки и Дизайни (US-PTO) вече са членове на проекта EuroClass, след като присъединяването им стана факт на 11 февруари, тази година.

От Ведомството за европейски марки и дизайни OHIM с удоволствие наблюдават растящия брой ведомства, присъединяващи се към класификационния проект EuroClass. Общият брой, участващи ведомства достигна 25. Всяко ново интегриране помага на OHIM да постигне стратегическата си цел за създаване на истинска мрежа в областта на Класификацията на търговските марки.

Инструментът е разработен като част от инициативите на Фонда за сътрудничество и Конвергентната програма в рамките на OHIM.

Източник: OHIM


IPBulgaria.bg e Национален български портал за интелектуална собственост. Създаден през 2000, за да обособи място където експертите в областта на интелектуалната собстевност – патентни представители, адвокати, служители в държавната администрация на Патентното ведомство на Република България, правозащитните и правоприлагащите органи и организиции; съд, прокуратура, Митници и полиция, международната дипломатическа служба на България, както и много български изобретатели, автори, творци и изпълнители да намират мястото с отговори или да провеждат дискусии, свързани с авторското право, сродните на авторското право права, патентите, полезните модели и търговските марки, марките за услуги, сертификатните марки и колективните марки,  промишления дизайн, топологията на интегрални схеми, а така също новите сортове растения и породи животни, географските означения, сертификатите за допълнителна защита и традиционните знания и умения, опазването на търговска тайна и трансфера на технологии. 

IPBulgaria.bg през годините на своето съществуване претърпява различни трансформации и образни визуализации. Създателите на националния портал за интелектуална собственост IPBulgaria (Ай Пи България) са щастливи от факта на двадесет (20) годишното съществуване на портала.

Може да харесате още...