Семинар за услугите и инициативите на СОИС

Брюксел, 23 февруари, 2015г.

семинарФедералната обществена служба за икономика и Генералната дирекция за икономическо регулиране, представлявани от Ведомството за интелектуална собственост на Белгия (OPRI), в сътрудничество със Световната организация за интелектуална собственост (WIPO) и Службата за интелектуална собственост на Бенелюкс (BOIP) съвместно са домакини на семинар относно услугите и инициативите на СОИС, който ще се проведе в Брюксел на 23 февруари.

Участниците в организирания семинар ще бъдат запознати с услугите и инициативите на Световната организация за интелектуална собственост, включително международните системи за закрила на права на интелектуална собственост, алтернативно разрешаване на спорове и инфраструктура за обмен на информация, свързана с различни аспекти на интелектуалната собственост.

Предстоящият семинар има следните основни точки:

  • Хагското споразумение относно международната регистрация на промишлени дизайни: основни характеристики и предимства;
  • Споразумението от Мадрид относно международната регистрация на марки и протоколът, свързан с това споразумение: цели, основни характеристики, предимства;
  • Преглед на Мадридската система – Правна перспектива – Основно ниво;
  • Презентация – Семинар за услуги и инициативи на СОИС, Брюксел, 23 февруари

Повече информация за събитието, както и форма за регистрация, можете да откриете на страницата на СОИС.

СОИС

Агенция на Организацията на обединените нации (ООН), създадена, според учредителните ѝ документи, за да окуражава творческата дейност и да насърчава защитата на интелектуалната собственост по света. Към март 2007 в СОИС членуват 184 държави – Ватикана и всички членове на ООН, с изключение на Източен Тимор, Палау, Соломонови острови, Вануату, Микронезия, Кирибати, Маршалови острови, Науру и Тувалу, Вануату и държави с ограничено признание. Палестина има статут на наблюдател.

Основният мандат на СОИС е „да утвърждава защитата на интелектуалната собственост в света с цел насърчаване на творческата дейност“. Към средата на 2007 г. СОИС администрира общо 24 договора и спогодби.

Може да харесате още...