Семинар по закрила на търговски марки в Русия

търговски маркиВедомството за европейски марки и дизайни OHIM организира семинар със заглавие “Закрила на търговски марки и промишлени дизайни в Руската Федерация и свързани с нея въпроси” в Барселона на 30 април.

Имайки предвид, че Русия е един от най-важните пазари за компаниите от ЕС, иновативните европейски фирми все повече търсят нови възможности в развиващите се икономики като Русия.

Този семинар, предназначен за европейски компании и потребители на системите за закрила на търговски марки и дизайни, ще обърне внимание на теми като как да се постигне закрила на търговска марка или промишлен дизайн в Русия, както и настоящи дейности на сътрудничество, извършвани от двете организации и Европейската комисия, целящи хармонизиране на системите за интелектуална собственост.

Участниците ще имат възможността да се запознаят от първа ръка с добри практики за най-добрите стратегии за защита на интелектуалната собственост, и ще се получат актуална информация относно резултата от важни скорошни събития и промени, като приемането на Руската федерация в WTO и формирането на Митническия съюз на Русия, Беларус и Казахстан.

Оратори по време на семинара ще бъдат Президента на OHIM President, Антонио Кампинос и Генералният директор на Rospatent, Руското патентно ведомство, г-н Борис Симонов, както и представители на различни сектори на промишлеността.

За повече подробности: OHIM

Може да харесате още...