hfhfhfhfhfh

Семинар относно интелектуална собственост и видео игри

семинар, видео игриИндустрията на видео игрите се радва на бум по цял свят. Интелектуалната собственост и по-специално авторското право, е в основата на продължаващия успех на индустрията, но разбирането и използването на инструментите за защита на интелектуална собственост може да се окаже предизвикателство.

На своя сайт, Министерство на културата на Република България съобщава за предстоящ семинар, организиран от СОИС.

На 6 и 7 септември 2021 г. Световната организация по интелектуална собственост ще проведе Регионален семинар за интелектуалната собственост в дигиталната икономика на малките и средни предприятия (МСП) на тема: “Овладяване на играта (3.0) по бизнес и правни въпроси за индустрията на видео игрите“ в сътрудничество със Румънската служба за авторски права (ORDA), Държавната служба за изобретения и търговски марки (OSIM), Румъно-американски университет в Букурещ, с подкрепата на други международни и местни партньори.

Семинарът ще бъде отличен повод за популяризирането на интелектуалната собственост и видеоигри в Централна Европа, балтийските държави и средиземноморските страни. Конференцията, която ще събере много лидери на гейминг индустрията от региона ще даде възможност да се представят новите инструменти, разработени за сектора, които могат да подобрят стратегическото използване на интелектуалната собственост от разработчици на видео игри, производители и потребители в региона.

Събитието ще се проведе онлайн и в Букурещ. Работният език ще бъде английски и  румънски.

Източник: Министерство на културата

Може да харесате още...