Семинар за интелектуална собственост в Краков

интелектуална собственостОт 7-ми до 9-ти септември, полският град Краков е домакин на семинара “Интелектуалната собственост, част от иновативната икономика”. Един от основните оратори на проявата е Президентът на Ведомството за европейски марки и дизайни OHIM, г-н Антонио Кампинос. Организирана от Патентното ведомство на Република Полша, главната цел на конференцията е да установи приоритетите в областта интелектуална собственост в близко бъдеще, с особен акцент върху борбата с фалшифицирането и прилагането на съответните мерки.

Речта на г-н Кампинос ще бъде пред около триста делегати, обхващайки темите за подобряване на помощта за малки и средни предприятия по отношение на ИС, Управление на качеството в рамките на OHIM и усъвършенствано мебдуинституционално сътрудничество в сферата на интелектуалната собственост. Ще бъде засегната и темата за унитарната патентна защита, която в момента се разисква на ниво ЕС.

Източник: OHIM


IPBulgaria.bg e Национален български портал за интелектуална собственост. Създаден през 2000, за да обособи място където експертите в областта на интелектуалната собстевност – патентни представители, адвокати, служители в държавната администрация на Патентното ведомство на Република България, правозащитните и правоприлагащите органи и организиции; съд, прокуратура, Митници и полиция, международната дипломатическа служба на България, както и много български изобретатели, автори, творци и изпълнители да намират мястото с отговори или да провеждат дискусии, свързани с авторското право, сродните на авторското право права, патентите, полезните модели и търговските марки, марките за услуги, сертификатните марки и колективните марки,  промишления дизайн, топологията на интегрални схеми, а така също новите сортове растения и породи животни, географските означения, сертификатите за допълнителна защита и традиционните знания и умения, опазването на търговска тайна и трансфера на технологии. 

IPBulgaria.bg през годините на своето съществуване претърпява различни трансформации и образни визуализации. Създателите на националния портал за интелектуална собственост IPBulgaria (Ай Пи България) са щастливи от факта на двадесет (20) годишното съществуване на портала.

Може да харесате още...