Семинар за съдии разгледа нарушения на интелектуална собственост

нарушения на интелектуална собственостНад 30 съдии и прокурори от целия Европейски съюз, както и международни наблюдатели, бяха в Аликанте на двудневен семинар, свързан с криминалните нарушения на интелектуална собственост.

Семинарът, 10-11 май, бе организиран, за да се обсъдят слабостите и предимствата на криминалната система за борбата с фалшифицирането на европейски марки и дизайни в различните европейски държави.

Събитието е второто от пет семинара в тазгодишната серия прояви на Съдийската мрежа, като се очаква те да посрещнат около 250 съдии. От януари 2008г. са били организирани 20 семинара или симпозиума, приели 650 различни съдии от всички нива на съдебните системи в страните членки на ЕС.

Източник: OHIM


IPBulgaria.bg e Национален български портал за интелектуална собственост. Създаден през 2000, за да обособи място където експертите в областта на интелектуалната собстевност – патентни представители, адвокати, служители в държавната администрация на Патентното ведомство на Република България, правозащитните и правоприлагащите органи и организиции; съд, прокуратура, Митници и полиция, международната дипломатическа служба на България, както и много български изобретатели, автори, творци и изпълнители да намират мястото с отговори или да провеждат дискусии, свързани с авторското право, сродните на авторското право права, патентите, полезните модели и търговските марки, марките за услуги, сертификатните марки и колективните марки,  промишления дизайн, топологията на интегрални схеми, а така също новите сортове растения и породи животни, географските означения, сертификатите за допълнителна защита и традиционните знания и умения, опазването на търговска тайна и трансфера на технологии. 

IPBulgaria.bg през годините на своето съществуване претърпява различни трансформации и образни визуализации. Създателите на националния портал за интелектуална собственост IPBulgaria (Ай Пи България) са щастливи от факта на двадесет (20) годишното съществуване на портала.

Може да харесате още...