OHIM с участие на Общото събрание на Световна организация за интелектуална собственост

zheneva Световна организация за интелектуална собственостШвейцарският град Женева тази седмица е домакин на Общото събрание на СОИС 2013г.

Президентът на Ведомството за европейски марки и дизайни OHIM, в рамките на три дни, г-н Антонио Кампинос, провежда серия от двустранни срещи с международни ведомства и организации за интелектуална собственост. Тези срещи са част от стратегическия план на OHIM за международно сътрудничество.

Кръгът от срещи започна във вторник, когато г-н Кампинос и останалата част от делегацията на OHIM се срещнаха с Генералния директор на OAPI, г-н Еду Еду, за да обсъдят, наред с други неща, статуса на сътрудничеството между OHIM и OAPI. По-късно, делегацията на Ведомството за европейски марки и дизайни се срещна с г-н Пер А. Фос, Генерален директор на Норвежкото ведомство за индустриална собственост. Денят приключи с вечерна среща с ARIPO, Африканската регионална организация по интелектуална собственост.

Източник: OHIM


IPBulgaria.bg e Национален български портал за интелектуална собственост. Създаден през 2000, за да обособи място където експертите в областта на интелектуалната собстевност – патентни представители, адвокати, служители в държавната администрация на Патентното ведомство на Република България, правозащитните и правоприлагащите органи и организиции; съд, прокуратура, Митници и полиция, международната дипломатическа служба на България, както и много български изобретатели, автори, творци и изпълнители да намират мястото с отговори или да провеждат дискусии, свързани с авторското право, сродните на авторското право права, патентите, полезните модели и търговските марки, марките за услуги, сертификатните марки и колективните марки,  промишления дизайн, топологията на интегрални схеми, а така също новите сортове растения и породи животни, географските означения, сертификатите за допълнителна защита и традиционните знания и умения, опазването на търговска тайна и трансфера на технологии. 

IPBulgaria.bg през годините на своето съществуване претърпява различни трансформации и образни визуализации. Създателите на националния портал за интелектуална собственост IPBulgaria (Ай Пи България) са щастливи от факта на двадесет (20) годишното съществуване на портала.

Може да харесате още...