Световен ден на интелектуалната собственост – на фокус иноватори мечтатели

иноваториСветовният ден на интелектуалната собственост се провежда всяка година на 26 април. Събитието е създадено от Световната организация за интелектуална собственост през 2000 г., „за да се повиши осведомеността за това как патенти, авторски права, търговски марки и дизайни имат въздействие върху ежедневния живот“ и „да празнуват творчеството и приноса на творци и новатори за развитието на обществата по целия свят.

Тази година празникът е посветен на иноватори във визията за живота или както ние ги наричаме „иноватори-мечтатели“. Списъкът с креативните личности по света е дълъг, той е един вид каталог на човешката изобретателност и творчество. Включва многото художници, писатели и музиканти, които промениха начина, по който виждаме и чуваме нещата около нас.

За изключителното многообразие на сферите, в които са се развивали и се развиват иноваторите мечтатели, свидетелстват и последните публикации във фейсбук страницата на събитието, а именно – биографични данни за музиканта Боб Дилън, изобретателя на модерните небостъргачи Джордж Фулър, пионера в анимационното изкуство Уолт Дисни и много, много други.

Може да харесате още...