Новият сайт на Ведомството за европейски марки и дизайни все още в процес на разработване

сайтПоради продължаващата работа по поддръжката на новия уеб сайт на Ведомството за търговски марки и дизайни на Общността OHIM, електронното подаване на заявления за регистрация на европейски марки и промишлени дизайни, може да претърпи краткотрайни, периодични прекъсвания.

Техническите екипи на OHIM работят усилено, за да съкратят колкото е възможно периода, за който дадена услуга не е активна с цел да не се причинява неудобство на потребителите. Работата по поддръжката е част от процеса по разрешаването на оставащите проблеми с настоящия сайт. Екипът на Ведомството за европейски марки и дизайни поема ангажимента да информира своите потребители за всички новости.

Службата е учредена през 1994 г. агенция на Европейския съюз, базирана в гр. Аликанте (Испания). Получава и обработва средно около 115 000 заявления за търговски марки и 85 000 заявления за дизайни на година. Освен правата върху търговските марки и дизайните на ЕС, Службата управлява и Европейската обсерватория за нарушенията на правата на интелектуална собственост и базата данни за осиротели произведения.

Също така тя насърчава сближаването на практиките на службите по интелектуална собственост в страните от ЕС чрез дейностите за сътрудничество в рамките на Европейската мрежа за търговските марки и дизайни, в рамките на която членовете могат да обменят технически опит и да установяват общи практики.

OHIM

 

Може да харесате още...