Регистър за интелектуална собственост в блокчейн – Малта

блокчейнНа 1 юли Дирекция за регистрация на индустриална собственост (IPRD) на Малтийския търговски отдел инсталира регистър за интелектуална собственост в блокчейн възел (Blockchain  node) и прехвърли 60 000 записа във TMview и DesignView чрез блокчейн мрежа.

Кристиан Аршамбо, изпълнителният директор на Службата на ЕС за интелектуална собственост EUIPO: „Ентусиазмът и ангажираността на Малта са ключов фактор за успех при реализирането на значителните постижения на проекта до момента. Присъединявайки се към блокчейна, ние допълнително подобряваме свързаността на ведомството за интелектуална собственост с TMview и DesignView и отваряме вратата за нови услуги с активиран блокчейн за нашите потребители.“

Блокчейн

Блокчейн технологията подобрява скоростта, като същевременно поддържа висококачествен трансфер на данни. Целостта и сигурността на данните се издигат на друго ниво, отваряйки вратата за нови услуги, които подобряват свързаността между потребителите и техните права на интелектуална собственост и ускоряват връзката между ведомствата.

Техническата и финансова подкрепа, предоставена на малтийското ведомство чрез европейските проекти за сътрудничество на EUIPO, е от ключово значение за успеха на това изпълнение. Същата рамка за сътрудничество ще позволи на повече ведомства за интелектуална собственост в Европа да се присъединят към инициативата тази година.

IP регистърът е един от проектите, включени в програмата за цифрова еволюция, която е част от стратегическия план на EUIPO за 2025 г. Тази иновационна програма обхваща технологии от следващо поколение, включително блокчейн, облачни изчисления, големи данни и изкуствен интелект.

Източник: Служба на ЕС за интелектуална собственост EUIPO

Може да харесате още...