Проучване относно закрилата и прилагането на права на интелектуална собственост извън ЕС

проучванеЕвропейската обсерватория за нарушения на правата на интелектуална собственост стартира проучване сред европейски компании и професионалисти в сферата на интелектуалната собственост, които се интересуват от закрилата и прилагането на права на интелектуална собственост държави извън ЕС. Обсерваторията провежда проучването от името на Европейската комисия (ГД Търговия), която в миналото е провеждала и други подобни изследвания.

Целта на проучването е да се събере информация от занимаващите се с и интересуващи се от права на интелектуална собственост в не европейски държави, с цел изграждане на реална представа за моментното състояние на закрилата и прилагането на права на интелектуална собственост.

Обсерваторията ще обобщи отговорите и ще ги изпрати на ГД Търговия, която ще ги използва, наред с информация от други източници, за да обедини анализи за ситуацията в страните извън ЕС.

Проучването ще бъде само един от инструментите, използвани за подобряване на практиката по прилагане на права на интелектуална собственост извън ЕС, така че мнението на компании и професионалисти в сферата на интелектуалната собственост от ЕС с опит или интереси в тази област ще бъде прието повече от добре.

Повече информация за проучването и форма за участие, можете да откриете ТУК.

Може да харесате още...