Проверяват два хотела в к.к. „Златни пясъци”

Министерството на туризма и КЗП проверяват двата хотела в к.к. „Златни пясъци” по повод създалия се дискомфорт за настанените по Великден потребители
Проверяват два хотела в к.к. „Златни пясъци” kzp

Двата хотела „Double tree” и „Хелиос” в к.к. „Златни пясъци” са обслужвани от един ресторант, а организацията по изхранването на настанените туристи е била подценена, което е довело до напрежение между гостите. Това установи съвместната проверка на Министерството на туризма и Комисията за защита на потребителите, инициирана от министър Николина Ангелкова.
Ресторантът на хотела „Double tree” , в който са се хранели всичките 830 гости на двата хотела, е с капацитет 380 места.
В хода на проверката във връзка със създалия се дискомфорт за потребителите, мениджмънтът на „Double tree” е предложил комплимент към всички свои гости от Великденските празници да повторят ваканцията си за същия престой, през месеците юни или септември, като единственото условие е да направят своята резервация поне месец предварително. Проверката продължава.
Експертите на Комисията за защита на потребителите съветват гражданите при подобни ситуации да се обръщат директно към контролните органи, за да получат незабавно съдействие.

При кампанията Лято`2014 г. Комисията за защита на потребителите е проверила и двата хотела за съответствие на предлаганите услуги с категорията на обектите. Нарушения не са установени.

Може да харесате още...