Музикантът Принс настоява за защита на авторски права в дигитална среда

Принс

Снимка Принс: Flickr.com

Световно известният изпълнител Принс е подръжник на борбата срещу пиратството на авторски права в интернет. Още от 2007 г.  Принс се бори срещу проблемите с авторските права, като заведе дело срещу сайтовете YouTube и eBay.

През миналата година изпълнителят издаде нов албум „20Ten“, който отказа да предостави на разположение в дигиталното пространство.

В интервю за известен английски вестник Принс споделя, че музикалната индустрия се е променила изцяло, особено в условията на дигитализация и допълва, че притежава „тонове“ от нереализирана продукция, която може никога да не излезе на пазара. Според Принс, преди бурното развитие на пиратството, изпълнителите са печелили много пари и допълва, че никой не печели в момента освен телефонните компании,  Apple и Google. Според изпълнителя Белият Дом спешно трябва да се заеме със закрилата на авторските права в интернет.

Автор

Даниела Сапунджиева

Източник:

http://www.singersroom.com/news/7249/Prince-Refuses-to-Record-New-Music-Due-to-Lack-of-Digital-Copyright-Laws


IPBulgaria.bg e Национален български портал за интелектуална собственост. Създаден през 2000, за да обособи място където експертите в областта на интелектуалната собстевност – патентни представители, адвокати, служители в държавната администрация на Патентното ведомство на Република България, правозащитните и правоприлагащите органи и организиции; съд, прокуратура, Митници и полиция, международната дипломатическа служба на България, както и много български изобретатели, автори, творци и изпълнители да намират мястото с отговори или да провеждат дискусии, свързани с авторското право, сродните на авторското право права, патентите, полезните модели и търговските марки, марките за услуги, сертификатните марки и колективните марки,  промишления дизайн, топологията на интегрални схеми, а така също новите сортове растения и породи животни, географските означения, сертификатите за допълнителна защита и традиционните знания и умения, опазването на търговска тайна и трансфера на технологии. 

IPBulgaria.bg през годините на своето съществуване претърпява различни трансформации и образни визуализации. Създателите на националния портал за интелектуална собственост IPBulgaria (Ай Пи България) са щастливи от факта на двадесет (20) годишното съществуване на портала.

Може да харесате още...