Камен Веселинов вече не е председател на Патентно ведомство

председател на Патентно ведомствоМинистър председателят на Република България освободи професор Камен Веселинов от заеманата длъжност Председател на Патентно ведомство на Република България.

Камен Веселинов, който наскоро навърши 68, заемаше длъжността без необходимия професионален стаж. Под негово ръководство ведомството бе доведено до тежка криза, липса на законодателни промени и в резултат на лошото му управление България е в черния списък Special 301 на САЩ.

Припомняме още, че през миналата година, Камен Веселинов – дългогодишен деец на българското висше образование, видя своята роля за разбиване на професията представител по индустриална собственост в това да обучава и прави държавните служители от Патентното ведомство представители.

Тази сесия се организира, въпреки че не е минала една година от проведения последен изпит (преди месец) – явно професора има интерес в обучението на нови кандидати.

С голямо облекчение и професионални надежди професионалните среди посрещат новоназначения председател на Патентно ведомство – действащ Представител по индустриална собственост.

Камен Веселинов

Професор Камен Владимиров Веселинов е роден на 23. 02. 1946 г. в Благоевград. Висшето си образование завършва в Дрезденския технически университет, Германия, специалност „машинен инженер”. В периода 2003 г. – 2004 г. е заместник – министър на образованието и науката с ресор „Висше образование”. От 2004 г. Камен Веселинов е заместник-председател на Националния съвет по наука, представител на България в Комитета за научни и технически изследвания на Европейската комисия.

Може да харесате още...