Среща на европейските ведомства по конкуренция

Председателят на КЗК ще участва в годишната среща на европейските ведомства по конкуренция в ЕстонияПредседателят на КЗК ще участва в годишната среща на европейските ведомства по конкуренция в Естония

Председателят  на Комисията за защита на конкуренцията – г-н Петко Николов ще вземе участие в годишната среща на европейските ведомства по конкуренция (ЕСА), която ще се проведе на 20-21 юни в гр.Талин, Естония.

Целта на срещата, на която ще присъства и г-н Александър Италианер – генерален директор на ГД „Конкуренция“ на Европейската комисия, e обмяна на опит между различните антимонополни органи в областта на законодателството по конкуренция и борбата с картелите.  Председателят на КЗК ще представи приетите насоки за оценка на съответствието на нормативни и общи административни актове с правилата на конкуренция, насоки относно обмена на информация между конкуренти, както и решението на комисията относно установен картел в процедурата за възлагане на централизирана обществена поръчка за осигуряване на самолетни билети за служебни пътувания.

ECA е форум за обсъждане на въпроси от сферата на защитата на конкуренцията, който е създаден през април 2001 г. В него участват органите по конкуренция на държавите от Европейското икономическо пространство (страните членки на ЕС, Европейската комисия, страните от ЕАСТ – Норвегия, Исландия, Лихтенщайн, както и Надзорният орган на ЕАСТ). Форумът функционира чрез работни групи, създадени за разработване и анализиране на конкретен проблем. Ежегодно се провежда и среща на високо ниво с участието на ръководителите на ведомства.

Може да харесате още...